DRD Team

drdteam.org forum

GZDOOM only finds certain WADS to load ????

GZDoom has moved, please visit the new home -> [Home].

Moderators: Graf Zahl, Gez

GZDOOM only finds certain WADS to load ????

Postby Lord Corynthus » Fri May 01, 2009 22:00

Hi

I seem to have a big problem with loading any PWADS or GZDOOM compatable WADS . ( WADS made by other people except the default or original DOOM II WADS made by iD or TNT and so forth.

ZDOOM and GZDOOM seem to only be able to find the original DOOM wads when it loads and then ask me which WAD to I want to load or play.

I have downloaded many WADS that state they are ZDOOM or GZDOOM compatable. But as I said , GZDOOM engine does not seem to find them or show them on the screen at all.

Can any one please help me or explain what i am doing wrong and why I can not play other WADS or why does GZDOOM not show them or play them??

I get most of my WADS from 2 very good sites ( Doomworld.com and doom.wikia.com


(doom.wikia.com has LOTS of wads that will explain what engine the wad is compatable to play with. So I am sure that GZdoom should be working with these WADS.

An example WAD that I can play( using Doom95 , Doom collector's Edition ) is named ACTION DOOM.
This WAD will play fine if i play it with regular Doom 95 disc or game. but if i open GZdoom and do a search to run this WAD , it will not show up in the WAD menu . ( Neither do any of my other wads that I added into my DOOM II , Ultimate Doom and Final Doom directories..

PLEASE HELP , coz I want to play DOOOOOOOOOOOM :chaingun:
Lord Corynthus
 
Posts: 4
Joined: Fri May 01, 2009 21:31

Re: GZDOOM only finds certain WADS to load ????

Postby wildweasel » Fri May 01, 2009 22:10

User avatar
wildweasel
DRD Team Admin (Inactive)
 
Posts: 2154
Joined: Wed Jun 29, 2005 22:00
Location: the Admincave!
Title: Member, DRD Team

Re: GZDOOM only finds certain WADS to load ????

Postby Gez » Fri May 01, 2009 23:41

The menu when you start lists only the available games, not the available mods. It is not an integrated launcher.
User avatar
Gez
Dev Builds Team
 
Posts: 1161
Joined: Mon Oct 22, 2007 16:47

Re: GZDOOM only finds certain WADS to load ????

Postby Rex Claussen » Sat May 02, 2009 2:51

There are many ways to "add" a PWAD to ZDooM, GZDooM, or most of the source ports available. Here are a few:
    1. Simply "drag and drop". Put your PWAD into the same folder as your GZDooM files, then select the PWAD with your mouse, drag it to gzdoom.exe, and release your mouse button. GZDooM will start with the PWAD loaded.
    2. Use a batch file. A batch file is a simple text file that you run by double-clicking on. Here is an example of what might be in the text file:
    gzdoom -file paranoid.wad -warp 05 -skill 03
    You do not even need to add the -warp and -skill parameters; just gzdoom -file paranoid.wad will do. So create a simple text file like this with MS Notepad, give it a name (e.g., playparanoid.txt), then rename it to have a .bat extension instead of a .txt extension (e.g., playparanoid.bat). Double-click on the file and GZDooM will start up with the PWAD loaded.
    3. Use a launcher, which will typically provide a user-interface similar to DooM95.
User avatar
Rex Claussen
Hosted
 
Posts: 1669
Joined: Tue Jul 11, 2006 18:36

Re: GZDOOM only finds certain WADS to load ????

Postby Lord Corynthus » Sat May 02, 2009 7:51

I want to thank all of you who replied and gave me very good information ( and help ) with my problem and the difference between GZDOOM detecting available game files ( or the default game wads and our PWADS and so forth that we make ourself.

thanks all :angel:
Lord Corynthus
 
Posts: 4
Joined: Fri May 01, 2009 21:31


Return to GZDoom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests