Crash on startup in Congestion 64 MAP20, Hexen MAP40, etc.

Bugs that have been resolved.

Moderator: Graf Zahl

User avatar
Enjay
There is no dark side in the moon, really...
Developer
Developer
Posts: 4615
Joined: Tue Aug 30, 2005 23:19
Location: Scotland
Contact:

Re: Crash on startup in Congestion 64 MAP20, Hexen MAP40, et

Post by Enjay » Sun Mar 04, 2012 16:23

Changelog wrote:- Everyone loves crashes, right?
Heh.

I think I'll put a news announcement explaining the specific risk of using builds with the potential for this crash and link it back here. It might serve to inform some people I guess.

User avatar
Graf Zahl
GZDoom Developer
GZDoom Developer
Posts: 7148
Joined: Wed Jul 20, 2005 9:48
Location: Germany
Contact:

Re: Crash on startup in Congestion 64 MAP20, Hexen MAP40, et

Post by Graf Zahl » Sun Mar 04, 2012 17:04

Agreed.

Gez, please don't mess around with this any further unless you know precisely what you are doing.

User avatar
Graf Zahl
GZDoom Developer
GZDoom Developer
Posts: 7148
Joined: Wed Jul 20, 2005 9:48
Location: Germany
Contact:

Re: Crash on startup in Congestion 64 MAP20, Hexen MAP40, et

Post by Graf Zahl » Wed Mar 07, 2012 2:08

Ok, now this can finally be retired.

Of course Gez's attempts to fix this couldn't work because they didn't address the actual problem: The StateChanged call in AActor::StaticSpawn was in the wrong place. This call must be in PostBeginPlay which is the earliest code of an actor that gets called once it has been fully set up.

Moving the call there and ensuring that all actors call the super method of PostBeginPlay seems to work fine. I get no crashes in Hexen MAP40 and all lights appear to be there.

User avatar
Enjay
There is no dark side in the moon, really...
Developer
Developer
Posts: 4615
Joined: Tue Aug 30, 2005 23:19
Location: Scotland
Contact:

Re: Crash on startup in Congestion 64 MAP20, Hexen MAP40, et

Post by Enjay » Wed Mar 07, 2012 20:29

Yes, Hexen map40 is fine for me too and I had a wander through some quite complicated levels with heavy dynamic light use and didn't see any obvious problems.

User avatar
Gez
Developer
Developer
Posts: 1396
Joined: Mon Oct 22, 2007 16:47

Re: Crash on startup in Congestion 64 MAP20, Hexen MAP40, et

Post by Gez » Wed Mar 07, 2012 23:46

Graf Zahl wrote:Of course Gez's attempts to fix this couldn't work
I never claimed it was a fix (and I didn't move the thread out of the bugs forum), merely that it was a temporary crash-prevention measure until an actual fix was made.

Locked

Return to “Closed Bugs”