Gzdoom blank screen when booted

Advanced OpenGL source port fork from ZDoom, picking up where ZDoomGL left off.
[Home] [Download] [Git builds (Win)] [Git builds (Mac)] [Wiki] [Repo] [Bugs&Suggestions]

Moderator: Graf Zahl

Mr. X
Unknown
Posts: 19
Joined: Sat Feb 27, 2010 10:17

Gzdoom blank screen when booted

Post by Mr. X » Mon Aug 08, 2011 17:54

I've had this for a little while now. When i boot gzdoom i get the typical "unsupported" display screen with a few moments of it being blank. This seemed to happen when i deleted my .ini file.

Is something wrong with my drivers? I have a Nvidia GT 240

Gez
Developer
Developer
Posts: 1396
Joined: Mon Oct 22, 2007 16:47

Re: Gzdoom blank screen when booted

Post by Gez » Mon Aug 08, 2011 22:21

Does it create a new ini? Does ZDoom work?

If so, use ZDoom to set the video mode to windowed and try again.

Mr. X
Unknown
Posts: 19
Joined: Sat Feb 27, 2010 10:17

Re: Gzdoom blank screen when booted

Post by Mr. X » Wed Aug 10, 2011 3:59

Yes a new ini file appears upon starting. Software renderer seems to boot just fine when alternating windowed mode as well.

I just did a fresh driver install and the problem still persists. The opengl renderer simply refuses to show up.

Mr. X
Unknown
Posts: 19
Joined: Sat Feb 27, 2010 10:17

Re: Gzdoom blank screen when booted

Post by Mr. X » Sun Aug 14, 2011 22:55

Bumping to make sure the devs seen my reply

User avatar
Edward850
Posts: 63
Joined: Fri Mar 20, 2009 21:48

Re: Gzdoom blank screen when booted

Post by Edward850 » Mon Aug 15, 2011 5:05

By any chance, do you have triple buffering switched on?
Image
GZdoom doesn't work (for me anyway) when this is switched on.

NeuralStunner
Heresy!
Posts: 253
Joined: Tue Dec 29, 2009 3:46
Location: IN SPACE
Contact:

Re: Gzdoom blank screen when booted

Post by NeuralStunner » Mon Aug 15, 2011 8:56

Interestingly, it works for me with triple buffering, though it messes with the transitions (wipe, fade, &c.).
Dean Koontz wrote:Human beings can always be relied upon to exert, with vigor, their God-given right to be stupid.
Spoiler: System Specs

User avatar
Edward850
Posts: 63
Joined: Fri Mar 20, 2009 21:48

Re: Gzdoom blank screen when booted

Post by Edward850 » Mon Aug 15, 2011 9:38

Must be a case-by-case then. It completely dies on my laptop.

Mr. X
Unknown
Posts: 19
Joined: Sat Feb 27, 2010 10:17

Re: Gzdoom blank screen when booted

Post by Mr. X » Tue Aug 16, 2011 21:40

Edward850 wrote:By any chance, do you have triple buffering switched on?
No, settings are the exact same as yours however.

I got the opengl renderer to show up, but only in windowed mode. It goes blank and flashes black and grey upon switching to fullscreen.

Gez
Developer
Developer
Posts: 1396
Joined: Mon Oct 22, 2007 16:47

Re: Gzdoom blank screen when booted

Post by Gez » Tue Aug 16, 2011 21:45

Is vsync off?

Mr. X
Unknown
Posts: 19
Joined: Sat Feb 27, 2010 10:17

Re: Gzdoom blank screen when booted

Post by Mr. X » Tue Aug 16, 2011 21:56

No i always use v-sync

Mr. X
Unknown
Posts: 19
Joined: Sat Feb 27, 2010 10:17

Re: Gzdoom blank screen when booted

Post by Mr. X » Fri Sep 02, 2011 22:14

Well i think i've finally got the solution to this problem. It seems my screen resolution was far too small when in fullscreen (something along the lines of vanilla doom's resolution) and it would not let me view it. I set my res to 1280x720 and that seemed to fix my problem. I'm still not sure where the core issue lies.

Mr. X
Unknown
Posts: 19
Joined: Sat Feb 27, 2010 10:17

Re: Gzdoom blank screen when booted

Post by Mr. X » Mon Sep 26, 2011 18:43

Just figured out the source of the problem. It's caused from Jodwin's C#4rp Doom launcher. Upon using gzdoom with it (and possibly a pwad) It causes the - and = screen adjustment keys to become unusable. THEN upon deleting the ini file after restarting the screen becomes blank. The method i posted above fixes this problem. I'm not sure if Gzdoom is at fault here or the launcher, but i will bring it to Jodwin's attention as well just to reassure.

Gez
Developer
Developer
Posts: 1396
Joined: Mon Oct 22, 2007 16:47

Re: Gzdoom blank screen when booted

Post by Gez » Mon Sep 26, 2011 19:36

Now that's weird. Why would it hijack the -= keys?

Jodwin
Posts: 7
Joined: Tue Oct 11, 2005 14:56

Re: Gzdoom blank screen when booted

Post by Jodwin » Mon Sep 26, 2011 19:44

Gez wrote:Now that's weird. Why would it hijack the -= keys?
It doesn't. -= keys work just fine for me, and in fact the launcher goes into a frozen state whenever the game starts (this is done to ensure proper cleaning of temporarily extracted zips after game ends):

Code: Select all

(.net 2.0)

		private void RunThePort(string portPath, string commandLine)
		{
			this.Enabled = false;
			Process p = new Process();
			p.StartInfo.WorkingDirectory = Path.GetDirectoryName(portPath);
			p.StartInfo.FileName = portPath;
			p.StartInfo.Arguments = commandLine;
			p.Start();
			p.WaitForExit();
			this.Enabled = true;
		}

Mr. X
Unknown
Posts: 19
Joined: Sat Feb 27, 2010 10:17

Re: Gzdoom blank screen when booted

Post by Mr. X » Mon Sep 26, 2011 20:10

Jodwin wrote:
Gez wrote:Now that's weird. Why would it hijack the -= keys?
It doesn't. -= keys work just fine for me, and in fact the launcher goes into a frozen state whenever the game starts (this is done to ensure proper cleaning of temporarily extracted zips after game ends):

Code: Select all

(.net 2.0)

		private void RunThePort(string portPath, string commandLine)
		{
			this.Enabled = false;
			Process p = new Process();
			p.StartInfo.WorkingDirectory = Path.GetDirectoryName(portPath);
			p.StartInfo.FileName = portPath;
			p.StartInfo.Arguments = commandLine;
			p.Start();
			p.WaitForExit();
			this.Enabled = true;
		}
That's very strange. I'm assuming this a minority case im dealing with then.

Locked

Return to “GZDoom”